Υποψήφιος Επικρατείας

Τύμπας Αριστοτέλης (Τέλης)

ΑθήναΕλλάδα

Καθηγητής ΑΕΙ

Καθηγητής ιστορίας της τεχνολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη μελέτη της τεχνητής νοημοσύνης και των ενεργειακών μεταβάσεων. Με σπουδές χημικού μηχανικού στο ΑΠΘ, μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε τεχνολογική-επιστημονική πολιτική και ιστορία-κοινωνιολογία της τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

Είναι διευθυντής αγγλόφωνου μεταπτυχιακού στο διεπιστημονικό πεδίο Science, Technology, Society, μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρος έρευνας του European Inter-University Association on Society, Science and Technology και action chair ευρωπαϊκού ερευνητικού δικτύου για τον ρόλο της νέας τεχνολογίας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών συνόρων και της μετανάστευσης. Ήταν chair του Tensions of Europe: Network on History, Technology and Europe, visiting scholar στο MIT.

Aπό την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στην ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι το 2015) και την Αναμέτρηση, συμμετέχει από φοιτητής σε συλλογικότητες και κινήματα που αναφέρονται στην πολιτική οικολογία, την ανανεωτική αριστερά, την άρση έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων, τα δικαιώματα των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.