Διαφάνεια στην Ευρώπη Τώρα!

87944 υπογραφές

Υπογράψτε αν συμφωνείτε

Διαφάνεια στην Ευρώπη Τώρα!
Θέλω να λαμβάνω ενημερώσεις σχετικά με τις εκστρατείες του ΜέΡΑ25 / DiEM25.

Με την εγγραφή, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να αποθηκεύουμε αυτά τα δεδομένα για τους σκοπούς αυτής της εκστρατείας. Δεν θα λάβετε ενημερωτικό δελτίο εκτός εάν έχετε ζητήσει ένα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας.

>> Διαφάνεια στην Ευρώπη Τώρα!

Υπογράψτε αν συμφωνείτε!

Προς τους θεσμούς της ΕΕ

Η στέρηση από τους πολίτες της ΕΕ του δικαιώματός τους να γνωρίζουν πως

  • tσυμπεριφέρονται οι εκπρόσωποί τους στην διαδικασία διαμόρφωσης σημαντικών για την Ευρώπη αποφάσεων,
  • πως ψηφίζουν στις διάφορες συνεδριάσεις,
  • την σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτουν,
  • τις υπό συζήτηση προτάσεις, και
  • τις δεσμεύσεις τους απέναντι σε πολυεθνικές εταιρείες και ξένες κυβερνήσεις, αφαιρεί από την Ευρώπη ακόμα και την ελπίδα της δημοκρατίας.

Ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούμε άμεσα

  • Την ζωντανή αναμετάδοση (live-streaming) όλων των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ecofin, του Eurogroup, του ΔΣ του ESM, καθώς και την μετέπειτα δημοσίευση πλήρων πρακτικών όλων αυτών των συνεδριάσεων
  • Την δημοσίευση πρακτικών του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB) τρεις εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρίασή του καθώς και την δημοσίευση των πλήρων πρακτικών εντός διετίας
  • Ολοκληρωμένο κατάλογο όλων των λομπιστών που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες καθώς και πλήρη κατάλογο των συναντήσεών τους με αξιωματούχους της ΕΕ, εκλεγμένους και μη
  • Ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΕ και άλλων χώρων όσον αφορά την σύναψη εμπορικών συνθήκων.

Η ΕΕ αποδομείται εξ αιτίας κάκιστων αποφάσεων που λαμβάνονται υπό τον μανδύα της μυστικότητας και της αδιαφάνειας. Η αφαίρεση αυτού του μανδύα είναι τώρα, σήμερα, ύψιστης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ.

Ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση, επιτρέψτε μας να σας ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται να αρκεστούμε σε δημοσιοσχεσίτικα κόλπα, σε διακοσμητικές αλλαγές, ή σε δικαιολογίες. Απαιτούμε την πλήρη διαφάνεια σε κάθε στάδιο λήψης των αποφάσεων που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης.

Εν τέλει απαιτούμε το μικρό εκείνο βήμα που θα επιτρέψει στο φως της διαφάνειας να φωτίσει την διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους να ξέρουν τι λέγεται και τι/πως αποφασίζεται εκ μέρους τους.

#Let_Light_In

Υπογράψτε αν συμφωνείτε!