Υποψήφιος Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών

Αρσένης Κρίτων

ΑιγάλεωΕλλάδα

Βιοκαλλιεργητής/Περιβαλλοντολόγος

Περιβαλλοντολόγος.

Εξελέγη βουλευτής του ΜέΡΑ25 του Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Κεντρικοί ήταν οι αγώνες του για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου Τρίτση, την προστασία της σχολικής στέγης στο Αιγάλεω και το Περιστέρι, την ανατροπή σχεδίων Προκοπίου για LNG στο Σκαραμαγκά, την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης σε Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Καματερό-Αγιοι Ανάργυροι και Ίλιον αλλά και την προστασία του Ποικίλου Όρους & Όρους Αιγάλεω από την τσιμεντοποίηση, τις καταπατήσεις και τις διεκδικήσεις όπως και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων εκατέρωθεν της Αρχαίας Ιεράς Οδού αλλά και της αρχαίας οχύρωσης της Αθήνας στο Ποικίλο Όρος και το τείχος δέματος.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη σχολή Kennedy του Πανεπιστημίου του Harvard.
Είναι ενεργό μέλος του Περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα από 14 χρονών.

Από το 2005 έως το 2009 δούλεψε στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ως υπεύθυνος της εκστρατείας για την Αειφόρο Ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου
Για τα επιτεύγματα της εκστρατείας παρέλαβε το 2009 το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο από την EUROPA NOSTRA.
Την περίοδο 2009-2014 ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βραβεύτηκε επανηλειμμένα ως ο καλύτερος Ευρωβουλευτής σε θέματα Περιβάλλοντος και δικαιωμάτων.

Το 2012 ξεκίνησε την παγκόσμια πρωτοβουλία Roadfree για την προστασία των περιοχών χωρίς δρόμους. Κατάφερε να παράξει τους πρώτους χάρτες στον κόσμο των περιοχών χωρίς δρόμους από το Google Earth και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σε παγκοσμιες περιβαλλοντικες συνδιασκεψεις RIO+20, UNCBD COP11 και UNFCCC COP19.