Υποψήφια Ξάνθης

Τσαμπάζη Ζαφειρώ (Ηρώ)

ΞΑΝΘΗΕλλάδα

Ιδιωτική υπάλληλος τομέας κάνναβης

Ονομάζομαι Ηρώ Τσαμπάζη και είχα την τύχη, να γεννηθώ και να μεγαλώσω στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Ο πλούτος του τόπου μας μου χάρισε ανοιχτό μυαλό και την βεβαιότητα πως η συνύπαρξη με καθένα και κάθε τί που διαφέρει από μένα, είναι ο ευκολότερος και πιο σίγουρος τρόπος εξέλιξης.
Οι σπουδές* και η ανάγκη εύρεσης εργασίας ήταν οι λόγοι που με πήραν, όπως τους περισσότερους, μακριά από την Ξάνθη. Οι άνθρωποι και ο τόπος είναι οι λόγοι, που πάντα επιστρέφω σε αυτήν.
Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζομαι στον τομέα της κάνναβης, ως υπεύθυνη καταστήματος και branding. Στηρίζω ενεργά το κίνημα αποποινικοποίησης τόσο της ιατρικής όσο και ψυχαγωγικής χρήσης.
Ο Δεκέμβριος του 2008 ήταν η στιγμή που η πολιτική μου σκέψη έπαψε να είναι μια προσωπική υπόθεση. Από τότε και μέχρι σήμερα έχω βρεθεί και συνυπάρξει σε αυτόοργανωμένους χώρους, ομάδες, δράσεις, καταλήψεις, συνελεύσεις, φεστιβάλ και πρωτοβουλίες βάσης.
Η ανάγκη να βρεθούμε και να μιλήσουμε πολιτικά για την ζωή μας, με αμεσότητα, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και από κοινού διεκδίκηση, είναι η αιτία ενασχόλησης με την πολιτική. Ένας δικαιότερος κόσμος είναι πάντα εφικτός όταν συσπειρώνεται η βάση, δηλαδή εμείς και τον διαμορφώνουμε με διεκδικήσεις και ανυπακοή στα συμφέροντα των λίγων.
Είναι καιρός οι φωνές οι δικές μας, να είναι όσο πιο ξεκάθαρες και δυνατές γίνεται. Δεν είναι όλοι ίδιοι αν στην διαδικασία συμμετέχουμε κι εμείς. Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

*Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης ΑΤΕΙΘ και μιλάω αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.