Υποψήφια Α' Αθηνών

Σταυροπούλου Αναστασία

ΑθήναΕλλάδα

Δικηγόρος

Μεγάλωσε στην Αμφιθέα Μεσσήνης Μεσσηνίας. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ και έχει εκδώσει επιστημονικά συγγράμματα και μελέτες. Είναι δικηγόρος στην Αθήνα και ζει στα Εξάρχεια.
Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Σήμερα, δραστηριοποιείται στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μέσα από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή, καθώς και στα φεμινιστικά, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ.
Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών και σειράς κινήσεων για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Με παρεμβάσεις και αρθρογραφία, αγωνίστηκε ενάντια στην δημοκρατική εκτροπή, ενάντια στο φαινόμενο των στρατηγικών αγωγών (Slapp), ενάντια στον ποινικό λαϊκισμό και την παραβίαση δικαιωμάτων των κρατουμένων, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μαζί με τους μαχόμενους δικηγόρους, βρίσκεται στην υπεράσπιση διαδηλωτών και αγωνιστών/τριών για την κατάρριψη των κρατικών σκευωριών.