Υποψήφια Επικρατείας

Κοντούλη Ιωάννα

ΑθήναΕλλάδα

Τοπογράφος Μηχανικός

Μητέρα δύο αγοριών, γεννήθηκε στην Αθήνα, καταγόμενη από Μεσσηνία-Αρκαδία.

Τοπογράφος Μηχανικός με MSc «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» (ΕΜΠ), έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχει διδάξει ακαδημαϊκά Φωτοερμηνεία/Τηλεπισκόπηση, και είναι στέλεχος από το 2002 της ΜΟΔ Α.Ε..

Από τα μαθητικά της χρόνια στην Αριστερά, μετά το ’89 στην Πολιτική Οικολογία, ενώ από το 2000 συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικά-περιβαλλοντικά κινήματα ("Διαδημοτική Επιτροπή για την Διάσωση του Υμηττού", «Ένα Καράβι για την Γάζα» κ.ά.).

Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές του 2012, υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων της “Πρωτοβουλίας για μια Νέα Οικολογική Αθήνα” (ΠΝΟΙΚΑ) το 2014, υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών το 2015 ως ανεξάρτητη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ 2016-2018 υπηρέτησε ως πρόεδρος των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και σημαντικό έργο. Από τις εκλογές του 2019 αποστασιοποιήθηκε και τώρα συστρατεύεται στην ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για έναν σύγχρονο ανατρεπτικό χώρο, με πρόταση για όσα οι άλλοι με επιμέλεια αποκρύπτουν.